Lauwersmeer- en Waddentocht

De tocht biedt een unieke kans om de natuurschoon en historische dorpen in dit gebied beter te leren kennen. De tocht voert langs een prachtig stuk Nederland: Werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer, dat dit jaar precies 50 jaar bestaat!

Een EHBO-post is aanwezig bij start/finish en ook op de route zal EHBO aanwezig zijn. 

De organisatie biedt de fietsers met dank aan de sponsoren tijdens de tocht wat te eten en te drinken aan. Daarnaast is er in de dorpen waarlangs de routes voeren volop gelegenheid om bij verschillende horecagelegenheden zelf even de benen te strekken en te genieten van een kopje koffie met versnapering. 

De opbrengst komt dit jaar geheel ten goede aan de vrijwilligers en bewoners van de Omloop in Dokkum. In de Omloop wonen volwassen mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners en verzorgenden willen graag een beleeftafel aanschaffen, een nieuw en belangrijk onderdeel voor de dagbesteding. Aan de beleeftafel worden mensen via interactieve spellen zowel mentaal als in de fijne motoriek gestimuleerd. Met de opbrengsten van de Lauwersmeer- en Waddentocht hopen wij de aanschaf van de beleeftafel mogelijk te maken.

Wanneer

  • zaterdag, 1 juni
  • 08:00:00 - 11:00:00

Locatie

Restaurant ZK 86
Reitdiepskade 1A
9974 PJ Zoutkamp
Nederland

Kosten

  • €10,- (NTFU-leden: €8,-)

Route

  • Afstand: 65 en 100 km
  • Beschikbaarheid: Bepijld en GPX

© 2012 - 2019 Pixel Monsters - Wielerroutes.net vormt samen met o.a Motorroutes.net Pixel Monsters