Flèche de Wallonie

Jaarlijks wagen ruim vierduizend fietsers zich aan het pittige parcours van Flèche de Wallonie in de streek rond Spa. Deze tocht staat bekend als de ultieme fietsuitdaging in Wallonië met een reeks bekende hellingen zoals de Stockeu, Wanneranval en de Rosier.

Flèche de Wallonie staat bekend omwille van zijn uitdagende parcours. Meteen na de start in het kuuroord Spa krijg je met de Col du Rosier - Ouest meteen een lange, stevige opwarmer voor de wielen geschoven. Met een hellingsgraad van gemiddeld 5,5 % over een lengte van 5,6 km wordt de toon meteen gezet! Verder op het parcours stuk voor stuk lange, pittige hellingen zoals de Thier de Coo, Wanneranval, Haute Levée en Côte de Stockeu om er maar enkele te noemen. Dit alles in een prachtig, groen decor in de Ardennen wat maakt dat deze memorabele klimklassieker in het wielertoerisme zeker niet op je palmares mag ontbreken!

Deelnamepakket voor elke deelnemer: Uitgebreide bevoorrading* met o.a. Aptonia sportdrank, Meli honingwafels, bananen en gedroogd fruit. Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
Technische bijstand / pechverhelping. Wegwijzer. Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst. Kleedkamers met douches. Bewaakte fietsenstalling. Massage bij aankomst.

Wanneer

  • zaterdag, 1 juni
  • 06:30:00 - 11:00:00

Locatie

Ecole d'Hôtellerie
Avenue de la Reine Astrid
4900 Spa
België

Kosten

  • €. 15,-

Route

  • Afstand: 88, 135, 184 en 216 km
  • Beschikbaarheid: GPX files

© 2012 - 2019 Pixel Monsters - Wielerroutes.net vormt samen met o.a Motorroutes.net Pixel Monsters